Leptospiroza este o boală gravă transmisă de șoareci și șobolani. Doi bărbați infectați cu leptospiroză, în pericol de moarte la Iași.

Doi bărbați infectați cu leptospiroză sunt în stare gravă la spitalul din Iași. Pacienții au fost infectați de șobolani și au ignorat semnele bolii, așa că au ajuns la spital de abia când starea lor s-a înrăutățit.

Boala este mortală dacă nu este tratată din timp, ducând la complicații severe, spun medicii. Cei doi pacienți, în vârstă de 29 și 64 de ani, ambii din Iași, au ajuns la Spitalul I. C. Parhon în stare critica și cu insuficiență renală acută. Cei doi bolnavi au stat acasă mai bine de o săptămână, cu dureri și febră și abia când au văzut că pielea li se colorează în galben, au cerut ajutorul medicilor, arată newspascani.com.

„Cele două cazuri sunt grave, sunt cu tulburări de coagulare, cu afectare hepatică și afectare renală. Sperăm că după tratament cu antibiotic, evoluția să fie favorabilă. Din păcate, pentru ambele cazuri, viata lor este în pericol și a fost pusă în pericol de această infecție transmisă de la animale, de la șoareci și șobolani”, a declarat conf. dr. Ionuț Nistor, nefrolog la Spitalul I. C. Parhon.

Cel puțin 20 de cazuri de îmbolnăvire cu leptospiroză au fost tratate la Parhon în ultimele două luni. Un bărbat a murit în septembrie din cauza bolii. Medicii spun că simplul contact cu materiile fecale ale șoarecilor sau șobolanilor poate fi fatal pentru oameni.

Leptospiroza se manifestă prin febră, intoxicație, cefalee, dureri musculare și dacă nu este tratată la timp, poate duce la insuficiență cardiaca sau respiratorie.

———————-

⚠️ Dacă ați observat sau suspectați prezența acestor rozătoare în locuință, nu le ignorați❗️ ̦- pentru o ofertă personalizată➡️0744 324 444 0748 164 444 contact@deratizaredezinsectiebacau.ro .
———————-
Pentru servicii profesionale de DERATIZARE, DEZINFECȚIE și DEZINSECȚIE nu ezitați să apelați la serviciile DDD-BACĂU❗️ Vă garantăm calitate maximă la cel mai bun preț de pe piață.

0

Add a Comment