DE CE SUNT PERICULOSI GANDACII DE BUCATARIE? IATA CE BOLI POT TRANSMITE!

Gandacii de bucatarie, un adevarat pericol pentru sanatatea noastra!

Gandacii de bucatarie sunt printre cele mai rezistente insecte de pe planeta. Asa ca, daca acestia ajung sa ne invadeze locuinta cu greu vom mai putea scapa de ei. De aceea, este bine sa luam masuri inca de la primul gandac pe care il vedem.

Apeleaza la serviciile DDD – Bacau – Deratizare, Dezinfectie, Dezinsectie Bacau si te scapam de ei!

Gândacul rosu de bucatarie traieste pana la 200 de zile. La o saptamana de la împerechere apar pachetele de oua (ooteci) de culoare maronie. O ooteca are in medie 36 de oua si este purtata de femela in jur de patru saptamani pe partea posterioara a corpului. Femelele expulzeaza ootecile cu putin timp inainte de eclozarea larvelor, in apropierea unei surse de apa. Larvele eclozeaza imediat dupa expulzarea ootecilor si in decursul a 2-3 luni ajung la maturitatea sexuala. Acesta este motivul pentru care gandacii de bucatarie se pot inmulti foarte usor.

Gandacii de bucatărie pot reprezenta un adevarat pericol pentru sanatatea intregii familii, ei fiind purtatori ai unor bacterii ce pot cauza diverse afectiuni. De aceea, este bine sa luati masuri si sa rezolvati problema cat mai repede cu putinta. E bine sa stiti ce boli pot transmite gandacii de bucatarie si la ce riscuri va expuneti daca acestia au aparut in locuinta. Asa veti avea un motiv in plus sa nu-i lasati sa se inmulteasca.

Ce boli pot transmite? Toxi-infectii alimentare, gastro-enterita, etc

DE CE SUNT PERICULOSI GANDACII DE BUCATARIE? IATA CE BOLI POT TRANSMITE!Din pacate, aceste insecte ne pot transmite boli care ne pun in pericol sanatata. Gandacii de bucatarie transporta germeni de toxi-infectii alimentare pe corpurile lor si sunt responsabili pentru raspandirea de dizenterie si gastro-enterita la oameni.

Heparita A

Pe de alta parte, gandacii de bucatarie ne pot infesta si cu hepatita A, holera si o varietate de bacterii sau infectii virale.

Numeroase alergii

Problemele nu se opresc aici. Saliva, excrementele si organismele de descompunere ale gandacilor de bucatarie contin proteine alergene cunoscute pentru a declansa alergii si a creste severitatea simptomelor de astm. Cei mai afectati sunt micutii.

Si diareea, printre bolile transmise

De asemenea, si viermii paraziti pot fi transmisi prin intermediul gandacilor de bucatarie. Simptome precum diareea, scaun cu sange si crampele abdominale sunt doar cateva dintre problemele pe care aceste insecte ni le pot provoca.

Katsaridafobia

Exista chiar si o fobie legata de aceste insecte.Teama patologica de gandacii de bucatărie se inscrie in gama larga a fobiilor de care sufera oamenii. Aceasta se numeste: katsaridafobie. Pe „katsaridofobici”, vederea de aproape a unui gandac de bucatarie ii face sa tremure si sa transpire; bataile inimii li se intetesc, tensiunea arteriala creste, iar oamenii resimt, efectiv, o stare de teroare.

Deratizare – Dezinfectie – Dezinsectie Bacau

0

Add a Comment